Ctalents

“Ik kan nu met vertrouwen loslaten, dat geeft veel rust.”

Sandra Ballij matcht met haar bedrijf Ctalents talenten met een auditieve of visuele beperking aan inclusieve organisaties. In de rollercoaster fase van haar bedrijf, was ze toe aan Second in Command. Met behulp van de TwoBirds Quickscan lukte het haar om de juiste kandidaat te selecteren, die ze vond in Eva van Hal.

Waarom was je op zoek naar een Second In Command?

Ik merkte dat ik aanvullende talenten nodig had om de executie en people management in mijn bedrijf te verbeteren. Zo worstelde ik met het verzuim van medewerkers, en ik wilde de kar niet meer alleen trekken. 

 

Hoe heb je uiteindelijk een Second In Command gevonden?

Dick Naezer heeft mij geholpen met het opstellen van een profiel voor de second in command, en mij uiteindelijk aangeraden om met TwoBirds samen te werken. Met Twobirds heb ik de Quickscan gedaan, waardoor ik uiteindelijk precies wist wat voor type persoon bij mij past. Uiteindelijk vond ik zo zelf mijn Second In Command, in Eva van Hal. 

Op welke manier heeft de Quickscan je verder geholpen?

De uitkomsten van de Quickscan gaven bij mij de doorslag in het maken van de keuze tussen de laatste twee kandidaten, en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor. Daarnaast neemt Eva ook deel aan de TwoBirds Tribe: een community met andere COO’s. De intervisiedagen die daar onderdeel van zijn vindt Eva heel fijn. 

 

Hoe bevalt jullie samenwerking nu?

Doordat ik de juiste keuze heb kunnen maken uit de kandidaten, hebben wij nu dagelijks een fantastische samenwerking. Ook hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de FACE en de PACE, waardoor duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Dat zorgt voor snelheid in de organisatie. Eva en ik vertrouwen elkaar volledig en kunnen ook onze pijnpunten goed met elkaar bespreken. 

Wat heeft het aan boord halen van een Second In Command je opgeleverd?

Nu we de organisatie gezamenlijk leiden, heb ik veel meer tijd om ‘naar buiten te gaan’: Eva zorgt dat de mensen en processen optimaal kunnen werken. Dat is écht een feestje. Ik kan met vertrouwen alles loslaten, dat geeft veel rust. 

 

Wat is je gouden tip voor andere duo’s?

Wees open en eerlijk over alle behoeften, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Dat geeft het juiste ingrediënt voor succes.

Dat zijn mooie woorden.

Sandra, dank voor je vertrouwen!

Wil jij net als Sandra...
Plan nu vrijblijvend jouw kennismakingsgesprek in! Wij helpen je verder. Beloofd.

CONTACT

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Workshop: The Second In Command

Kom in de praktijk ervaren of je klaar bent voor een COO.