SUPPOHRT

“Niet meer alle issues hoeven oplossen: dat geeft energie”

Wim Zoethout levert met SUPPOHRT professionele praktijkondersteuners (POH GGZ) aan huisartsenpraktijken, gezondheidscentra en gemeenten. Toen zijn bedrijf in de Rollercoasterfase kwam, merkte Wim dat hij geen plezier meer had in de operationele taken binnen het bedrijf. Tijd voor een Second In Command dus, die hij vond in Diederik Bollen.

Hoe zag jouw zoektocht naar een Second In Command eruit?

Ik merkte dat ik geen plezier meer had in alle operationele taken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand die deze taken kon overnemen, zodat ik meer aan het bedrijf kon gaan werken dan erin. Na het lezen van het boek Rocket Fuel was ik ervan overtuigd dat ik een Second In Command nodig had, daarna heb ik contact opgenomen met TwoBirds.

 

TwoBirds heeft jullie beiden begeleid bij het kennismaken. Hoe heeft dat jullie geholpen?

Wat me aansprak bij TwoBirds was de kennis van het proces om eigenaar en Second In Command samen te brengen en de begeleiding om het traject tot een succes te maken. Het was fijn om een aanbod van interim managers te krijgen, zodat ik zelf niet hoefde te zoeken. Uiteindelijk ben ik eerst met Steven Beekhuis aan de slag gegaan, een interim Second In Command. Daardoor heb ik kunnen ontdekken wat voor mij wel en niet werkt in een samenwerking. Na Steven is Diederik Bollen als vaste Second In Command aan de slag gegaan.

Hoe is de samenwerking met Diederik uiteindelijk verlopen?

Aan het begin van de samenwerking was het natuurlijk de vraag hoe snel Diederik zich dingen eigen kon maken en of het klikte. Dat pakte allemaal goed uit: Diederik is erg proactief en pakte vanaf het begin al veel dingen zelf op. Hij is ook diplomatieker dan ik, en dat heeft geleid tot veranderingen in de kantoor/staf functies waarbij de overgebleven medewerkers zich goed voelen. Ik zou dat waarschijnlijk anders en minder succesvol hebben gedaan. 

 

Hoe heb je de begeleiding van TwoBirds ervaren in dit proces?

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen rol. Ook de coaching gesprekken met TwoBirds waardeer ik, het haalt me soms uit mijn comfort zone en geeft me ook ruimte en tijd voor zelfreflectie. Het belangrijkste inzicht dat we hebben opgedaan is dat we regelmatig een same page vergadering moeten hebben, anders gaat de samenwerking verschillende richtingen op en ontstaan er interne wrijvingen. 

Wat heeft het aan boord halen van een Second In Command je opgeleverd?

Ik merk dat ik nu veel minder betrokken ben bij alle operationele processen en niet meer alle kleine zakelijke issues hoef op te lossen. Dat geeft me zoveel ruimte en energie. Daarnaast heb ik ook meer inzicht gekregen in mijn eigen functioneren, ook in mijn zwakke punten. Het is dan ook zeker een aanrader als je echt vastloopt in je eigen operationele werkzaamheden en deze wil afstoten. 

Dat zijn mooie woorden.

Wim, dank voor je vertrouwen!

Wil jij net als Wim...
Plan nu vrijblijvend jouw kennismakingsgesprek in! Wij helpen je verder. Beloofd.

CONTACT

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Workshop: The Second In Command

Kom in de praktijk ervaren of je klaar bent voor een COO.