Podcasts

Luister je liever dan dat je leest? Dan zijn onze podcast afleveringen iets voor jou. In onze eigen podcast Koningskoppels delen ondernemende duo’s hun ervaringen. Daar kan jij dan weer van leren. Glorieuze samenwerkingen en dramatische dwalingen: je hoort ze allemaal voorbij komen. Ook vind je hier de podcasts waarin wij zelf te gast geweest zijn, zoals SaaS Bazen met Johan de Wit. 

INTRODUCTIE​

Over de podcast

Ondernemers zijn geen superhelden. Al lijkt het daar soms wel op. Of ze doen net alsof ze dat zijn, want dat is toch de enige manier waarop het gaat? Veel ondernemers hebben wel 10 petten tegelijk op. Ze zijn tegelijk hoofd marketing, finance, communicatie en sales. Vaak zijn ze ook managers van hun eigen bedrijf en hebben -on top of it- ook nog een leidinggevende functie. Maar dat past toch helemaal niet tegelijk bij één persoon zou je denken?

Precies daarom werken succesvolle ondernemers in een team. Een team dat bestaat uit de ondernemer en zijn ‘rechterhand’, of ‘wingman’ of ‘Managing Director’. Door als koppel te werken, kan de ondernemer zijn tijd besteden aan het bouwen aan het bedrijf omdat hij weet dat er ook iemand is die tegelijkertijd in het bedrijf bouwt. Wij noemen dit Koningskoppels.

Wij hebben een serie podcasts gemaakt waar verschillende koningskoppels hun ervaringen delen. Over glunderen en blunderen. Van heel onbewust- onbekwaam, tot bedrijven die succesvol verkocht zijn nadat ze zijn gaan vliegen door deze rolverdeling. Je hoort de hoogte- en dieptepunten. Lessons learnt. De échte verhalen.

Laat je het weten als jij een ervaring te delen hebt als Koningskoppel? We verzamelen mooie ervaringsverhalen. Dus ook graag die van jou. Veel luisterplezier!

Luister hier verder

SaaS Bazen - Johan de Wit & Guido Koershuis

Waarom jouw SaaS bedrijf een COO nodig heeft

Guido was te gast in de podcast SaaS Bazen van Johan de Wit. Deze aflevering staat in het teken van de COO: het operationele hart van de organisatie. Want wat doet een COO eigenlijk, wat zijn de verantwoordelijkheden die horen bij deze rol en hoe kan deze rol je helpen schalen? Ontdek het in deze aflevering!

OVERIGE INFORMATIE

Luister nu via:

AFTER'S COOL - EMMY & JUDITH

Kristalheldere opschudding 

Voor Judith Blauw, de integrator van dit Koningskoppel, was de crisis hét moment om haar plek te pakken. Covid dwong Emmy van Rooien, de visionair, op haar eigen stoel te gaan zitten. Door de kristalheldere opschudding van verantwoordelijkheden een een crisis als katalysator, explodeerde hun bedrijf. Nu Judith haar aandeel in het bedrijf aan het verkopen is, dient de volgende grote transitie zich aan. Met alle gevolgen van dien voor de twee vrouwen, die in 18 jaar ondernemer als koppel letterlijk samen opgroeiden.

OVERIGE INFORMATIE

Luister nu via:

SCALEUP COMPANY - MIRIK & SASCHA

Een dosis preventieve therapie

Goed voorbeeld doet goed volgen. Toen Mirik Castro een half jaar geleden het CEO stokje van overnam van Bart van Nol, wist hij dat zijn onverzadigbare eksterinborst zijn eigen Guido nodig had. Zo startten Mirik Castro en Sascha de Lobel een half jaar geleden hun tandemavontuur. Ze kenden elkaar niet, Sascha kende het bedrijf en de inhoud niet en toch zaten ze samen ineens achter het stuur van de rijdende hogesnelheidstrein die Scale Up Company heet. Hoe kickstart je als kersvers koningskoppel de samenwerking?

OVERIGE INFORMATIE

Luister nu via:

BUURTBOER - NIKKI & CAROLINE

De pijn van een mishire

Nikki en Caroline begonnen samen Buurtboer: lekkere en verantwoorde lunches voor bedrijven die geen kantine hebben. In anderhalf jaar tijd ging Buurtboer van 1 naar 2,5 miljoen en was de beer los. Er was een klein probleempje: ze wilden geen van twee CEO zijn van hun bedrijf. De eerste integrator werd binnengehaald als de Grote Verlosser. Twee maanden later waren de wittebroodsweken voorbij en kwam de pijnlijke conclusie: het is ‘m niet… Luister in deze podcast hoe ze dit hebben aangepakt.

OVERIGE INFORMATIE

Luister nu via:

NONONS - ANNE & NADIA

Voel of het klopt

Als koningskoppel was het binnen de kortste keren één en één is tien. Sindsdien halen ze feilloos het beste in elkaar en hun bedrijf naar boven. Hét toverwoord? Voelen. In deze aflevering van Koningskoppels vertellen Anne en Nadia hoe hart en onderbuik hen hielpen bij het vormgeven van hun samenwerking.

OVERIGE INFORMATIE

Luister nu via:

CONTACT

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Workshop: The Second In Command

Kom in de praktijk ervaren of je klaar bent voor een COO.